Uitgedaagd door chef Geert

04-11-2012 19:10

Zaterdag had ik volk over de vloer. Na de schilderwerken van de hele week was ik er al snel uit dat ik niet een heel menu zelf ging maken. Zaterdag nog alles staan opkuisen en dan nog achter de potten kruipen zag ik echt niet zitten. Maar mezelf kennende, ik wou toch niet alles kant en klaar bestellen.

Ik heb dan maar beslist om Tepanyaki te halen bij de traiteur. De hapjes en dessert zou ik wel zelf maken.

Voor de hapjes was ik er al snel uit. Carpaccio van rund met parmezaan, Italiaanse bruschetta met gandaham, en een bordje met een warm en koud zalmhapje. en dan kwam de dessert. Ik heb al zoveel gemaakt en kreeg geen inpiratie. Zat echt met een blackout. Zoals dan al wel eens kan gebeuren deed ik een oproep op FB naar de grote chefs in mijn vriendenlijst voor tips en ideetjes. Uiteindelijk was er eentje die me een lekker receptje van Moelleux toestuurde. Maaaaaaaaaaarrrrr..... Moelleux.... Ikke??? Voor zes personen.... Pffft, ik twijfelde of ik dit wel aandurfde. Want een minuutje te lang in de oven en het was om zeep.

Mijn tante trok me over de streep. Ze zei me dat als ze te ver gebakken waren, ze zou opeten ofdat het cupcakes waren :-) Voor alle zekerheid toch maar een tweede dessertje bij gemaakt, een glaasje met trio van chocomousse, afgewerkt met een crumble van gekarameliseerde hazelnoten
En als tweede dan de moelleux van chocolade

Ik moest en zou deze tot een goed einde brengen. Wou Geert niet teleurstellen. Tenslotte een chef die zijn recept met mijn deelt... Al moest ik eerlijk zijn, want een moelleux die voor de eerste keer lukt is moeilijk, maar ik ging ervoor.

Na de hapjes en de Tepanyaki was het dan eindelijk het grote moment.

Na een paar minuten de Moelleux uit de vorm halen..... Zucht.... Oef.... Gelukkig.... Gelukt!!!!!

Nog eens dikke mercie aan Geert voor zijn receptje met mij te delen. Ik zal het koesteren!

Hapje 1: Rundscarpaccio met Parmezaan

Hapje 2: Italiaanse Bruschetta met Gandaham

Hapje 3: Wrap met gerookte zalm en croque met gerookte zalm en brie

Dessert: Trio van chocomousse met een crumble van hazelnoten en een Moelleux van chocolat