Etentje 'Het Gebaar'

05-12-2012 20:53

Nooit van mijn leven had ik gedacht dat ik nog zo kon uit kijken naar iets. Net als een kind dat op schoolreis mag gaan.

5 weken geleden kreeg ik van mijn allerliefste tantje volgend smsje: ' 5 december wordt u verwacht om 11h30 bij 'Het gebaar' :-o '. Ik was natuurlijk direct in alle staten. Mijn voetjes onder tafel gaan schuiven bij de man die mij zoveel inspiratie geeft.

Ik was zoooooo blij, niet te doen. Dus bij deze, mijn allerliefste tantje, nog eens en dikke mercie om dit voor mij te regelen.

Toen het eindelijk 5 december was stond ik te popelen als een klein kind die naar Bellewaerde ging. :-) Snel de auto in en mijn tante gaan oppikken, en dan hop de trein op naar Antwerpen. Heel de weg werd er over niks anders gesproken of over Meneer van Damme en wat we er gingen mogen verwachten. Gingen we hem te zien krijgen? En wat zouden we hem zeggen?...

Na anderhalf uur aangekomen in Antwerpen centraal. In de gietende regen, maar dit kon de pret niet bederven. We waren nog een beetje vroeg en dus gingen we eerst een bezoekje brengen aan een ander grote meneer. Dominique Persoone.
Amai, als je de winkel binnen gaat wordt je overspoeld door de indringende geur van chocolade... We waren echt euforisch, high van de chocolade :-D We hebben meteen ook eens gaan neuzen in het atelier, de hardwerkende mannen en vrouwen gaan bestoken met onze camera.

Na wat kwijlend door de 'Chocolat Line ' te lopen werd het tijd om stilaan ons weg verder te zetten naar de Leopoldstraat.

Na een 15 tal minuutjes hadden we gevonden waar we moesten zijn. Toen we de deur opende kwam een rustgevende sfeer ons tegemoet, onze jassen werden aangekomen en we mochten plaatsnemen. Het is een prachtig interieur, veel kaarsjes, lekker warm, zachte kleurtinten. Helemaal mijn smaak.

Na een paar minuten werd ons de menukaart gebracht. Onze keuze was snel gemaakt. We gingen allebei voor de Tong Meuniére, en als dessert koos ik voor de Botanique, en mijn tante voor de Spectaculoos.

En ik moet eerlijk zeggen, van hap 1 tot de laatste hap was alles fantastisch lekker, en zooooo mooooiiii,.... Echt niet normaal. Heb al veel mooie borden van chefs gezien maar nog nooit zo een kunstwerkjes.

Toen we binnen stapten had ik een beetje schrik dat mijn verwachtingen zo hoog waren en dat het misschien wel kon tegen slaan, maar hoe hoog die verwachtingen ook waren, ze zijn zeker en vast ingelost. Het woord dat ik wil geven aan de creaties en smaken bestaat nog niet vrees ik.

En dan te weten dat ik in 99% van de gevallen als we op restaurant gaan de negatieve zaken uithaal. EN dit is niet goed en dat was te ver, en dit te zuur en dit en dat,... Echt waar ik ben een heel moeilijke om tevreden te stellen als het op eten aan komt. Toch als we gaan eten. Het mag nog zo lekker zijn toch zal er altijd wel iets zijn waar ik iets mis aan vind.

Maar nu heb ik niks kunnen noemen waarvan ik zei, het smaakt niet lekker, het is te droog, te pikant, te flets,... Ieder zalfje, crémeke, crumble,... was perfect van smaak. En zo heeft Roger en zijn team een hele grote indruk bij mij nagelaten. En zoals hierboven al vermeld, is dit natuulijki wel een hele grote stap voor mij.

Na het eten heb ik nog een praatje kunnen slaan met de chef en kon ik mijn namiddag nog afsluiten met een topper. Mijn dag kon niet meer stuk!

Nog even vlug een fotootje genomen en dan nog een beetje gaan shoppen op de Meir.

 

Mijn dag kon alleszins niet meer stuk

Nog eens bedankt aan tanteke en het hele team van Het Gebaar!

Binnen een paar maand schuiven we er zeker weer ons voeten onder tafel!

 

 

 

 Mijn dag kon Mj