Charlotte met peren

14-10-2012 20:49

Vandaag mij gewaagd aan een complexer dessertje. Althans, zo denk ik er toch over. Charlotte met peren. Toen ik Roger Van Damme dit zag maken op Njam was ik meteen verkocht. Maar ik had een beetje schrik. Het zag er mij toch wel wat ingewikkelder uit dan mijn appeltaartjes, cupcakejes en koekjes dat ik tot nu toe al had gemaakt.
Vrijdag als een klein kind die een snoepje mocht halen alle ingrediënten gaan halen. Maar daar liep het al mis. Recept sprak over bitterkoekjes. Nog nooit van gehoord. Kreeg dan een goeie tip om amarettikoekjes te gebruiken. Zo gezegd, zo gedaan. Leek echter toch niet zo evident. Colruyt, Delhaize, Carrefour,.... Nergens te vinden 'Amarettikoekjes? Nog nooit van gehoord' of 'Hoe heet dat koekje?'....
Beetje paniek dus. Dan maar beginnen nadenken wat er anders van koekjes nog bij peer gaat. En zo dacht ik aan speculoos. Eindelijk rustig adem halen, alles in huis en dit weekend gingen we erin vliegen.

Bedoeling was om dit vanamiddag te maken om morgen mee te nemen naar mijn werk. Deze morgen lag ik al van 6h wakker en zat al te denken over hoe ik het zou aanpakken. Het was geen simpele opdracht deze keer. Maar ik zag het wel zitten. We gaan de uitdaging aan!

Ik ben dan maar opgestaan, heb mijn bakschort aangetrokken en we zijn er aan begonnen.

Het eerste deel, het maken van de koekjes zag ik nog wel zitten, en gelukkig zijn deze heel goed gelukt. Het meeste had ik schrik toen ik de perenmousse moest op mijn lepelbiscuit doen. Wat als die er nu begint door te lopen? Dan was ik wel serieus afgegaan.
Groot was mijn opluchting toen ik mijn charlotte zonder 'druiper' in de koelkast kon plaatsen. Nu nog maar duimen dat alles mooi ging opstijven en ik mijn taartring er goed ging afkrijgen.

Na een paar uur was het uur van de waarheid aangebroken. Heel voorzichtig deed ik mijn taartring los en schoof die voorzichtig naar boven. Pfffft,.... Stressy moment. Groot was mijn opluchting toen deze moeiteloos loskwam en alles mooi op zijn plaats bleef zitten.

Nu kon ik mijn charlotte verder afwerken met mijn fijne schijfjes peer en pistachenootjes.

Het is niet het gewenste resultaat maar voor een eerste keer ben ik al blij dat alles mooi op zijn plaats is blijven zitten.

Morgen gaan we de collega's weer voor proefkonijn laten spelen en hopelijk is hun reactie positief.